Paul Bekkers SportArt
Paul Bekkers SportArt
Sport (Para)Zwemmen
Prestaties EK 2018 zilver en brons. 4de ,9de en 12de in Rio tijdens de paralympische Spelen. Zie mijn website voor meer prestaties.
Ambitie Goud op de IPC Wereld Kampioenschappen in 2019 | GOUD op de paralympische spelen in 2020
Online bastakken.nl

Mijn naam is Bas Takken, geboren op 3 juli 1999 te Hoorn. Sinds 2015 ben ik opgenomen als paralympisch zwemmer in de Nationale Paralympische Selectie. De trainingen vinden de plaats in het zwembad de Amerena in Amersfoort en staan onder leiding van Sander Nijhuis en Bram Dekker.

Sinds mijn 8ste ben ik al actief als zwemmer. De eerste jaren van mijn carrière was ik een enthousiaste openwater zwemmer waar ik dan ook vele ereplaatsen heb behaald. Door mijn aangeboren afwijking aan mijn voeten heb ik minder kracht in mijn beide benen. Ook mis ik de kracht om goed te kunnen afzetten bij de keerpunten in het zwembad. Hierdoor ben ik in 2015 opgenomen in het Johan Cruyff talententeam en later doorgestroomd in de Nationale Paralympische Selectie.

Mijn 1ste internationale ervaring heb ik opgedaan tijdens de Paralympische Spelen van Rio de Janeiro in 2016. Op de 400 meter vrije slag behaalde ik een 4e plaats, ik eindigde op slechts 0,68 seconde van het brons. Dit was voor mij het teken om mijn ultieme droom na te streven, het behalen van een gouden medaille op de 400 meter vrije slag.

Om mijn droom te realiseren breng ik offers op allerlei gebied, zo heb ik mijn HAVO-diploma gehaald, hierna zal ik tot de Paralympische Spelen mijn vervolgstudie stopzetten om mij volledig op het zwemmen te kunnen richten. Ook ben ik door de week in Amersfoort in een sportershuis gaan wonen om minder reistijd kwijt te zijn en meer te kunnen rusten.
Op dit moment kan ik gemiddeld 30 uur per week trainen, verdeeld over zwem-, land- en krachttrainingen. Ik steek mijn ambities en dromen niet onder stoelen of banken, ik durf ervoor uit te komen dat ik ga voor het hoogst haalbare, namelijk “de Gouden Plak” en hiervoor wil ik dan ook heel hard voor werken.

Dit alles kost en vergt veel, de eerste jaren werd ik hierbij geholpen door Talent United (www.TalentUnited.nl). Nu ondersteun ik deze stichting als ambassadeur en geef mijn ervaringen door aan de talenten. Met alle ervaringen sta ik nu op eigen benen zowel op sportief als financieel vlak. Ook dit is dus ook weer een nieuwe ervaring die ik graag wil aan gaan.

Ik wil u vragen of u of uw bedrijf samen met mij deze route naar Tokyo 2020 aan te gaan. Uw sponsoring helpt mij om stappen te maken en mijn droom en ambitie waar te maken.

Steun een topsporter

Door aanschaf van een kunstwerk heb jij een mooie eyecatcher aan de muur en kan de topsporter zijn doelen makkelijker bereiken.

Op te halen bedrag: € 5.000,00


€ 2.500,00 Woonkosten
Voor mijn sport woon ik in een sportershuis in Amersfoort waar ik een kamer huur. Hier door ben ik minder reistijd kwijt en kan ik een betere trainings/rust verhouding creëren.

€ 1.000,00 Vervoerskosten
Om naar Amersfoort te kunnen reizen, maar ook naar wedstrijden in het gehele land maak ik veel reiskosten die ik zelf moet bekostigen. 

€ 500,00 Bijdrage in voedingssupplementen.
Circa 30 uur trainen kun je niet op een bruine boterham met kaas. Door onze voedingsdeskundige krijgen wij geregeld adviezen om naast onze gezonde hap voedingssupplementen voorgeschreven. 

€ 1.000,00 Overnachtingen Swimcups en Nationale Kampioenschappen
Ieder jaar verblijven wij tijdens Swimcups en Nationale Kampioenschappen in hotels vlakbij het zwembad. U begrijpt ongetwijfeld dat wij hiervoor een bijdrage zelf betalen. 

Voor alle bijdragen is een passende tegenprestatie te bedenken. Samen met u ga ik hier dan naar kijken. Vermelding op sociale media, mijn website , bijwonen van kwalificatiewedstrijd, veel is mogelijk.

Prijzen kunstwerken

Sponsor Bas Takken door selectie van het sponsorbedrag en het bijbehorende kunstwerk.
Voor grote bedragen komt Bas Takken persoonlijk het kunstwerk overhandigen.